Matrac tisztítás

Matractisztítás, hogy fekhelye is patyolat tiszta és biztonságos legyen!

A matrac tisztítása rendszeres időközönként nem csak a matrac felületi tisztításáról szól! Természetes igény, hogy ágyunk, ahol életünk kb. harmadát töltjük, tiszta, illatos és foltmentes legyen.
Azonban még ennél is fontosabb, hogy egészségünket ne veszélyeztessék a matrac belső rétegeiben megbúvó atkák!
Számos egészségügyi problémát okozhatnak, így eltávolításukkal sokat tehetünk családunk egészségéért.

Matracok, ágybetétek, heverők és franciaágyak mély tisztítása, atkamentesítése helyben!

Matracom penészes lett, dohos szaga van, ki tudják ezt is tisztítani?

Tisztítási eljárásunkkal párosítva penészölést is vállalunk, egyetlen esztétikai utóhatása a matrac felületének esetleges enyhe kifehéredése, ezért a penészmentesítés alkalmazása esetén feltétlenül előre egyeztetünk megrendelőinkkel az esetleges várható esztétikai változásról. Figyelem! A penészmentesítés vegyszer (klór) alkalmazása nélkül nem megoldható, ezért ebben az esetben nyilván nem beszélhetünk vegyszermentes tisztításról.A matracok bedohosodása a rossz használati, tárolási körülmények miatt már nehezebb feladat, a teljes tisztítás nem mindig oldja meg ezt a problémát, ezért a dohos szag megszűnésére a tisztítást követően nem vállalunk garanciát.

Mindenfajta matracot tudnak tisztítani, a rugósat vagy a kókuszbetétest is?

Károsodás nélkül és tökéletes eredménnyel tudjuk tisztítani a legextrább ágybetéteteket is.

Milyen időszakban érdemes a matracot tisztítani?

A matracok tisztítását – amennyiben mindennapos használatban vannak – legkésőbb a déli órákig vállaljuk a biztos száradás érdekében. Egész évben végezhető ez a munka, nyáron természetesen a száradási idő jelentősen lerövidül. Az ágybetétek, matracok teljes felületének (mindkét oldalának) tisztítását követően – tekintettel a vastagságra, esetlegesen több fajta rétegre – a teljes száradási idő max . 6-8 óra szoba hőmérsékleten, mely természetesen változhat a hőmérséklettől és az átszellőztetési lehetőségtől függően.

Matracon vér, vizelet és izzadtságfoltok is vannak, ezeket is el tudják távolítani?

Nem mindegy, hogy a foltok mitől származnak és mióta vannak a huzaton, mert ezek a származékok hamar elszíneződést okoznak melyekkel már nehéz valamit is kezdeni. Tisztításunk során a foltokra különösen figyelünk, igyekszünk azokat is eltüntetni, hogy a matrac ne “csak” tiszta de esztétikus is legyen, de néha eljárásunkra már későn kerül sor és nincs mit tennünk.

Ajánlott tisztítási gyakoriság:
– allergia vagy fokozott igénybevétel esetén  fél évente
– normál körülmények közötti használat esetén évente

A matracokat legtöbbször használati helyükön tisztítjuk (ágykereten, stb.) Ha levehető és mosható huzat van rajta ne fáradjon vele hogy lehúzza és külön a mosógépben kimossa – a huzatot az ágybetéttel együtt kitisztítjuk. A kész, tiszta matracot úgy helyezzük el, hogy a lehető leggyorsabban kiszáradjon és újra használata vehessék.

Várható száradási idő:

szoba hőmérsékleten (kb. 20 °C) és megfelelő szellőztetés mellett a matrac vastagságától és összetételétől függően: max. 6-8 óra.

A matractisztítás folyamata szennyezettségtől függően:

  •  elvégezzük az atkamentesítést, ezzel együtt a matrac belsejének tisztítását is
  • matrac felületének kitisztítása
  • ha  szükséges, akkor a matrac felületén lévő foltok makacsnak bizonyulnak. Leggyakrabban kutya vagy cica általi pisis matrac, vérfolt esetén lehet szükség utókezelésre.
  • Fontos tudni, hogy bizonyos foltok esetében a legtöbb, amit elérhetünk, hogy jelentősen halványabb lesz, de nem tűnik el 100 %-ban. Ezek leginkább régi, beszáradt foltok: vér, kávé, tea, vörösbor stb. lehetnek.

Jó látnunk munkánk során az örömöt, amikor egy menthetetlennek ítélt matrac, – melyet nagyon szerettek, megszoktak-, ismét újszerű és illatos lesz. Jelentős összeget megtakaríthatunk a matractisztítással egy új vásárlásához képest!

Ha Ön is szeretné, hogy régi matracát újszerűvé varázsoljuk, valamint atkamentessé tegyük elszállítás nélkül, az Ön otthonában, egyeztetett időpontban,

Vegye fel velünk a kapcsolatot!


A jelenlegi koronavírus járvány idején is dolgozunk, mert a tisztaság most még fontosabb mint máskor !!! Munkánkat természetesen felelősségteljesen végezzük a megfelelő védőfelszerelésben.

 Matrac  tisztítás nagyméretű mindkét oldala   Nyàri akcióban 
                                         50% kedvezménnyel
Igény esetén ózonos fertőtlenítést is végzünk nagy teljesítményű generátorunkkal!
Matracok, ágyak, ágybetétek vegyszermentes tisztítása,fertőtlenítése, atkamentesítése, szagtalanítása helyszínre 

Tekintse meg nyàri akciós árlistánkat …

Kárpit-szőnyeg-bió tisztítás felsőfokon,gépbérlés